REVIEWS & IMPRESSIE 2015

Het kan zijn dat in de verslagen als datum voor de tweede editie van
‘Flirting with the Blues’ 19 november 2016 vermeld wordt.

Deze datum is inmiddels aangepast naar 3 december 2016.
Dus mocht je die andere datum al in de agenda hebben staan, even aanpassen graag.

BluesMagazine

Flirting With The Blues
Theater De Flint, Amersfoort
28 November 2015

Met de vele concerten, bluesroutes, kroegentochten en blues festivals kon de gemiddelde bluesliefhebber afgelopen weekend behoorlijk aan zijn of haar trekken komen! Met Flirting With The Blues heeft Amersfoort een nieuw (indoor) Blues Festival op poten gezet. Trok het Beck’s Blues Festival begin deze eeuw nog veel bezoekers naar Amersfoort, na het stoppen in 2014 na vijf edities Highlands Festival, is het nu tijd voor een nieuw initiatief van organisator Hans van Horck. Naast het organiseren van Groenmarkt Blues introduceert Hans nu een indoorfestival in Theater De Flint, genaamd Flirting With The Blues. Ruim 800 gasten hebben de weg gevonden naar dit internationale festival, waar acht bands afwisselend in de Afas zaal en in de foyer optreden. Daarnaast zijn er diverse standjes met bluesgerelateerde artikelen en lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen. Naast de organisatie zorgen de vele vrijwilligers op uitermate vriendelijke wijze dat alles strak, snel en volgens schema verloopt.

Verslag en foto’s: BluesMagazine, Nineke Loedeman.
Lees hier het complete verslag.

Blues-rockreview

Op zaterdag 28 november vond het nieuwe indoor Blues Festival, ‘Flirting with the Blues’ in de Flint in Amersfoort plaats. Een festival met aansprekende artiesten en verrassende combinaties, van eenmansband tot een 7-mans formatie. Van akoestisch tot keiharde blues & Rock & Roll.

Er werd vooral lokaal reclame gemaakt voor het event. Het programma was bij ondergetekende tot op de dag nog niet bekend. In de Blueskrant van augustus stond achterop een levensgrote pagina. Geen tijden slechts de namen. Er waren 800 kaarten verkocht in de voorverkoop, zodat het feest kon beginnen. In de foyer was er een akoestisch podium. De aftrap was David Gogo om 16.30 uur. Na een uur was het de beurt aan LSB Experience. In de grote zaal was de opening om 15.30 uur met Bo’s Blues Band. Na een uur spelen was er een change over van een uur. Om 17.30 uur was het de beurt aan Kellie Rucker. Ik kwam pas om 19.00 uur in De Flint, zodat ik mijn speerpunt David Gogo duidelijk had gemist.(op de internetsite stond 21.00 uur optreden) Ik liep gelijk deze sympathieke Canadees tegen het lijf. Hij betreurde het ook, dat ik zojuist zijn performance had gemist. De herkansing is op zondag 6 December a.s. in cafe ’t Nonnetje!

Verslag en foto’s: Blues-rockreview, Gerard Rappard.
Lees hier het complete verslag.

foto’s door okkofoto

Meer van okkofoto op www.okkofoto.nl

Blueszine

Zaterdag 28 november 2015 was een druk dagje voor de blues liefhebbers in den lande met diverse festivals, kroegentochten en optredens op grotere en kleinere locaties. In het Amersfoortse theater De Flint vond de eerste editie plaats van Flirting With The Blues. Al voor aanvang kon de organisatie melden dat er genoeg kaarten verkocht waren om uit de kosten te geraken. Naar schatting wisten ruim 400 bezoekers de weg naar het theater te vinden. De organisatie was goed, een grote zaal met voldoende zit- en staanplaatsen, catering dik in orde. We troffen stands aan met mini-gitaren, cd’s en posters. In totaal waren er acht acts te zien en te horen, vier op het hoofpodium in de grote zaal en vier in de foyer.

Helaas kwam een flink deel van het publiek niet specifiek voor de muziek, maar meer voor een gezellig samenzijn met vrienden en bekenden. Vooral in de foyer, maar in iets mindere mate ook in de grote zaal, werden doorlopend lange en soms zeer luidruchtige gesprekken gevoerd.

Maar uiteraard draait het om de muziek. In de grote zaal werd de aftrap verricht door de Haagse Bos’s Blues Band. Dit soms jazzy klinkend gezelschap rond zanger/gitarist/harmonicaspeler Henk Bosman had als aangenaam extraatje Nicko Christiansen op saxofoon meegebracht. Er werd veel werk gespeeld van Henk’s solo cd ‘A Muse Or Not Amused’, maar ook nummers van ZZ Top en Buddy Guy werden niet geschuwd. Zo kregen we, meer swingende dan rockende, uitvoeringen te horen van “Fool For You Stockings” en “Mary Had A Little Lamb”.

Blueszine. Verslag Ton Kok, foto’s Audrey Vrolijk.
Lees hier het complete verslag.

reisdrift.net

Het nieuwe indoor Blues Festival in Amersfoort. Vanaf 15.30 uur ’s middags tot ’s avonds 24.00 uur een muzikale onderdompeling, van eenmansband tot een 7-mans formatie. Van akoestisch tot keiharde blues & Rock & Roll.
De heerlijke oude hippies van Bos’s Blues Band uit Den Haag verzorgen de aftrap gevolgd door de Canadese David Gogo op akoestische gitaar.
De Amerikaanse Kellie Rucker zingt en speelt mondharmonica, o.a. begeleid door Danny Vlaspoel op gitaar die ook een erg goede solo neerzet.

Verslag en foto’s: Reisdrift.net, Jan Pieter de Witte.
Lees hier het complete verslag.

Goed Geschoten

Flirting with the blues. Dat is de naam van het bluesfestival dat in theater De Flint in Amersfoort is gehouden. Zoals het hoort, startte het festival al in de middag en tot middernacht konden de liefhebbers genieten van een aantal bluesbands uit binnen- en buitenland. Joop de Keijzer en Nilia Sookhoo luisterden en keken mee.