KID RAMOS BLUES BAND FT. BIG PETE

vrijdag  30  november  •  21:30 – 23:00


Het is voor het eerst dat Kid Ramos met zijn eigen band in Europa speelt, en hij komt exclusief over voor Flirting With The Blues.


Geboren op 13 januari 1959, in Fullerton, CA, erfde bluesrockgitarist David “Kid” Ramos zijn liefde voor muziek van zijn ouders, die beiden professionele operazangers waren. Toen zijn vader het leven op de weg moe werd, vestigde hij zich met zijn gezin in Anaheim en kocht aldaar een benzinestation. Op een dag kocht hij van een passerende klant voor zijn toen 8– jarige zoon een elektrische gitaar plus versterker. Dat was de start van Kid’s muzikale carriëre!! In zijn tienerjaren speelde Ramos regelmatig op feestjes van vrienden en in nachtclubs. In 1980 voegde hij zich bij de blues-band van mondharmonica-expert James Harman. Kid speelde daar tot zijn vertrek in 1988. Daarna fungeerde hij een tijd als gitarist van Roomful of Blues maar besloot zijn muzikale carrière op een laag pitje te zetten om zich te concentreren op zijn gezinsleven en een gezin te stichten. (Ramos was de komende zeven jaar in dienst als waterbezorger).

 

Two Hands One Heart
Uiteindelijk echter kwam zijn verlangen om muziek te maken terug en vormde in 1994 Ramos de Big Rhythm Combo met Lynwood Slim en bracht daarnaast ook zijn eerste soloalbum, Two Hands One Heart, uit. In hetzelfde jaar werd Ramos, op verzoek van hun zanger Kim Wilson, uitgenodigd voor één van zijn favoriete all-time bands, The Fabulous Thunderbirds. Ramos accepteerde de uitnodiging snel en keerde terug “on the road”. Naast zijn werk met de T-Birds, heeft Ramos regelmatig soloplaten uitgegeven, zoals Greasy Sophomore effort, 2000’s West Coast House Party, and 2001’s Greasy Kid’s Stuff.

WILLIE J. CAMPBELL

Geboren in Motown en groeide op in Southern California. De Amerikaanse muziek heeft Willie J. Campbell muzikaal beïnvloed. Zijn moeder was een fan van Motown dus kreeg Willie al van zeer jong met de paplepel ingegoten!. Zijn andere invloeden zijn onder meer Ransom Knowling, Big Crawford, Willie Dixon, Jimmie Blanton, Slam Stewart, Carol Kaye, Carl Radle, Berry Oakley, David Hood, Duck Dunn, Bernard Odum en George French (bekend van Handa Wandaetc. etc. De verhuizing naar Huntington Beach was muzikaal een keerpunt. Willie bracht vele nachten door in de “Golden Bear”, luisterend naar BB King, Freddy King, Albert King, Muddy Waters, Johnny Winter, etc. Willie speelde in meer dan 25 jaar met drie verschillende bands … The James Harman Band, The Fabulous Thunderbirds en The Mannish Boys.

Willie is meerdere malen geëerd door de Blues Foundation met nominaties voor instrumentalist, band en een Blues Music Award. Willie heeft op veel platen gespeeld en heeft de laatste tijd een aantal fantastische artiesten ondersteund.

JIMI BOTT

Geboren op 13 augustus 1965 te San Francisco. Terwijl hij nog op de middelbare school zat begon Jimi op 17-jarige leeftijd aan zijn professionele carrière bij bekende bluesmannen uit de Bay Area, Paul Durkett en Byrd Hale. Op 19-jarige leeftijd trad hij in dienst bij Mark Hummel en de Blues Survivors en begon aan wat het begin zou zijn van een eeuwig leven op de weg. Op zijn 21e verjaardag deed hij auditie voor Rod Piazza en de Mighty Flyers, dezelfde band die hem had geïnspireerd om een professionele drummer te worden. Na in totaal 8 jaar bij The Fabulous Thunderbirds te hebben gespeeld heeft Jimi de band verlaten om gaan te werken in zijn studio in Portland, Roseleaf Studios. Zijn discograiie biedt indrukwekkende credits voor meer dan 60 CD’s en talloze live-optredens met andere bluesgrootheden. Jimi ontving in 2015 de titel van de BMA-“drummer van het jaar”. Eerder is Jimi 20 keer genomineerd voor deze prijs.

Wellicht wel aardig om te weten is dat Kid Ramos, Jimi Bott en Willie J. Campbell een periode tegelijktertijd in The Fabulous Thunderbirds speelden.

Lees hier de album recensie door BluesMagazine van “Old School” welke op 26 maart 2018 verscheen.

Een uitgebreid interview met Kid Ramos is te lezen in de festival bijlage in de dé Blueskrant.

Website: www.facebook.com/pg/KidRamosMusic

BIG PETE

De 41-jarige Nederlandse blues-vocalist en harpmeester Pieter “Big Pete” van der Pluijm is al geruime ingeburgerd in de internationale Blues World.

Op 23-jarige leeftijd werd Pete uitgekozen voor een Europese herdenkingstour ter ere van de muziek van de legendarische mondharmonicaspeler en zanger Lester Butler (de Rode Duivels en Dertien), ondersteund door enkele van Lester’s originele bandmaatjes. Het project werd met groot succes en lovende kritieken ontvangen, dus volgden al snel meer tours en een CD van de Lester Butler Tribute Band, waarmee Pete’s aankomst ter plekke werd veiliggesteld als een van de eerste generatie bluesartiesten uit de Benelux.

Sindsdien is Big Pete bezig met het vormen en opnemen van vele andere succesvolle projecten, waaronder zijn debuutalbum ‘Bathroom Acoustics’ van The Strikes, een paar cd’s van de rockin ’50 Chicago blues-outfit The Backbones en, meest recentelijk, de meer progressieve en vooruitdenkende groep MOCT (Men of Considerable Taste). Pete’s groeiende reputatie heeft ook geleid tot rondleidingen en uitvoeringen ter ondersteuning van vele internationaal befaamde bluesartiesten waaronder Alex Schultz, Mitch Kashmar, Monster Mike Welch, Hook Herrera, Matt Schofield en Ian Siegal en laatstelijk de Red Devils.

Het album ‘Look At The Time’ (CLBZ 28), met M.O.C.T. (Men Of Considerable Taste), kan worden gezien als een van de beste blues / roots-albums in Nederland (en daarbuiten) die in 2010
zijn uitgebracht. Tegen die tijd hebben de talenten van Big Pete ook opgemerkt door regisseur / eigenaar Randy Chortkoff van ‘Delta Groove Muziek ‘in de VS. Chortkoff bood hem de gelegenheid om naar Los Angeles, CA te komen om op te treden op het album “Shake For Me” van The Mannish Boys.

Na het succes van zijn eerste Amerikaanse avontuur, nam Pete in mei 2011 zijn eerste album op voor Delta Groove Records in Los Angeles. Het resultaat, Pete’s eerste ‘solo’ album, ‘Choice Cuts’ (DGPCD149), werd op 18 oktober 2011 vrijgegeven en kreeg wereldwijd succes. In verschillende radio-afspeellijsten van over de hele wereld werd ‘Choice Cuts’ uitgekozen als het #
1 blues-album in 2012. Het album werd zelfs genomineerd voor een prestigieuze ‘BMA’ (bluesmuziekprijs) in de categorie ‘beste nieuwe debuut kunstenaar’. Deze prijzen staan bekend als ’the Grammy’s’ in bluesmuziek. Sindsdien speelde Pete met zijn eigen ‘Big Pete Blues Band’ op vele van de grote bluesfestivals, zowel in Europa als daarbuiten, en wordt het beschouwd als één van de beste bluesharmonicaspelers ter wereld.