Image

8 oktober 2022

Flirting with the Blues

Op zaterdag 8 oktober vormt Flint wederom het decor voor het indoor blues festival ‘Flirting With The Blues’, met bluesgiganten die hun sporen internationaal verdiend hebben.


Image

Khalif Wailin’ Walter

Khalif Wailin' Walter behoort zonder twijfel tot de nieuwe generatie Blues-spelers die uit de Windy City komen en bijdragen aan de rijke erfenis van Chicago Blues. Dit is echter zeker niet de blues van je opa.

Khalif's muziek, hoewel stevig geworteld in de Chicago elektrische bluesgitaartraditie, is versmolten met elementen van Funk, Soul, Rock en Reggae om zijn eigen soort funkin' boogie groove te creëren. Met zijn 2012-cd She Put The Voodoo On Me en de in 2018 uitgebrachte Nothin' Left To Lose (Pepper Cake Records), heeft hij internationale erkenning en bijval gekregen.

Khalif Wailin' Walter's opwindende live-optredens hebben de Chicago Blues-muziekscene en podia in heel Europa en Afrika verlicht met zijn unieke stijl van met funk doordrenkte Boogie Blues.


Image

24Pesos

24Pesos hebben een unieke en energieke kijk op de blues, waardoor ze in de voorhoede van de nieuwe bluesscene in het VK staan en door Maverick Magazine zijn uitgeroepen tot 'de meest opwindende en originele bluesband van het VK'.

24Pesos spelen originele muziek, met een diep begrip van de Blues-geschiedenis, virtuoze instrumentatie, een vrolijke groove, echte liedjes en genoeg energie om het dak eraf te spelen!

Puttend uit diverse invloeden zoals Sly Stone, Sean Costello, Albert Collins, Cream, The Meters, James Brown, Freddie King, Howlin Wolf, Captain Beefheart, Jimi Hendrix, The Rolling Stones en the Roots, brengt het vrolijke, down-home geluid van de band een aanstekelijke energie voor hun opwindende liveshows die hen een uitstekende reputatie heeft opgeleverd als live-act op festivals en podia in heel Europa en het VK.


Image

Sean Webster Band

Het leven van de jonge Sean Webster uit Sheffield verandert drastisch wanneer een vriend hem kennis laat maken met de muziek van de drie blueskoningen, Albert, B.B. en Freddie. De bluesgeneraties die de King’s opvolgen zoals Buddy Guy, Robert Cray, Gary Moore en Eric Clapton geven gestalte aan het bluesgeluid waar Sean Webster aan verknocht raakt. Zijn toewijding aan de blues is sindsdien uitgegroeid tot een haast gepassioneerde obsessie die hem inspiratie geeft voor vijf studioalbums en twee livealbums. Uitnodigingen voor internationale tours op toonaangevende locaties en festivals stromen binnen.

 

Sean’s hartstochtelijke gitaarspel staat in volledige harmonie met zijn rauwe indringende ‘one of a kind’ stem. Een stem die sinds het uitbrengen van zijn debuutalbum ‘Long Time Coming’ in 2004 opzien baarde en waar men nog steeds niet over uitgepraat raakt. Vooraanstaand muziekmedium Music News zei al eens: ‘nog nooit iemand gehoord met een stem als Sean Webster’. Nationale en Internationale bluesmedia komen superlatieven te kort.

 


Image

Kyla Brox

Als zevenvoudig British Blues Awards Finalist en drievoudig European Blues Awards-genomineerde behoort Kyla Brox onomstotelijk tot de grootste Britse blueszangeres van haar generatie.

 

Blues en soul raken onlosmakelijk met elkaar verweven in de muziek van Kyla Brox, wiens rauwe talent en puurheid van expressie haar doen opvallen in een tijdperk van de plastic diva en de lopende bandpop. Kyla Brox kan teder, urgent en ruig zijn: ze vervaagt het onderscheid tussen plezier en pijn zoals de zielsgrootheden van weleer.

 

Kyla, de dochter van de legendarische blueszanger Victor Brox, begon op 12-jarige leeftijd met zingen op het podium en heeft verschillende albums op haar naam staan. De verschillende settings, van band tot duo/trio, moedigt twee verschillende Kylas aan om op de voorgrond te treden - de zoute bluesmama in lijn van Bessie Smith, en de tedere soulzangeres die haar hoop en angsten in liederen verwoordt. In geen van beide situaties deinst ze terug voor de emotionele realiteit.

 


Image

Verbraak | van Bijnen

Twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met blues, country en Americana uit het diepe zuiden.

 

Naast het begeleiden van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij, Swamp Dogg (USA), Rob de Nijs en Jim Keller (USA) werd het hoog tijd voor Joost Verbraak (sousafoon, trompet en percussie) en Jan van Bijnen (zang, banjo en slidegitaar) om zelf vooraan in de spotlights te staan.

 

Verbraak | van Bijnen debuteerde in 2016 waarna een lange reeks optredens op festivals, in clubs, op folk- en jazzpodia aanving. In 2018 verscheen ‘Endless Road’, een plaat met louter eigen werk waarna het duo hun eerste theatertournee ondernam.

 

Vanaf begin 2020 brengt ‘de kleinste big band ter wereld van Nederland’ een reeks nieuwe singles uit; later zal deze collectie gebundeld worden op een vinyl-release die ‘Southbound It Goes’ gaat heten.

 
meer dan muziek

‘Flirting with the Blues’ is meer dan alleen een bluesfestival. Flint wordt op zaterdag omgetoverd in een gezellig marktplein met verschillende stands met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, t-shirts, etc.

TREK theaterkeuken & café staat deze dag helemaal in het teken van het festival en heeft de menukaart speciaal op het festival afgestemd. TREK is geopend van 16.30 tot 21.30 uur.

 


Tickets »

Flint hanteert diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs)
om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.