17:45 – 19:00 uur


Almost There, de nieuwe CD van Barrelhouse, is in september 2016 uitgekomen. Het is misschien hun meest persoonlijke album. Een vanzelfsprekende combinatie van een oeroud genre met het meest persoonlijke het meest doorleefde. Niet alleen in de teksten maar ook in de songs en de manier van spelen.

De variatie is groot, net als bij een live concert. De CD bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat  en klein gehouden nummers waarbij alles om de immer mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait.

De teksten die Tineke schreef, zijn meer dan ooit de weerslag van wat ze meemaakt en heeft mee gemaakt: Lonely Together, I Wish I Could Pray, Hard Feelings.

Johnny LaPorte leeft zich uit, niet alleen in de nieuwe composities waarvan de meeste van zijn en Tineke’s hand zijn, maar ook bijv. in een vlijm scherpe instrumental.

Han van Dam, sublieme band pianist, speelt een paar sprankelende intieme songs met Tineke, die bedoeld lijken voor de uren na middernacht.

Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van de alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. Het enige verschil met een optreden is dat er geen podium is met fans ervoor.

 

 

Tineke Sckoemaker – vocals
Johnny LaPorte – guitar
Han van Dam – piano
Guus LaPorte – guitar
Bob Dros – drums
Jan Willem Sligting – electric bass, double bass, accordeon


“Verrassend is de enorme diepgang waarmee Schoemaker haar persoonlijke ervaringen aan de muziek weet toe te vertrouwen. Tegelijker tijd horen we de muzikale begeleiding op een indrukwekkende manier comfortabel zijn in die zelfde studio ingetogen wanneer de situatie daarom vraagt maar ook lyrisch en opzwepend als het moet”.
Jeroen Bakker, Blues Magazine 1-10-2016

“De lat ligt weer hoog en met veel gevoel voor detail exploreert de ruim vier decennia oude groep alle uithoeken van de blues.” Marcel Haerkens, Jazzism sept 2106

“Een indrukwekkend album”.
Jan vd Plas, OOR oktober 2016

Opnieuw toont Schoemaker zich een van de beste blanke blueszangeressen zonder geleende maniertjes. Chris van Oostrom, Lust For Life, sept 2016.

“Een zéér persoonlijke plaat ook, de manier waarop Tineke zich vocaal blootgeeft, hoe ze zonder schroom haar persoonlijke ervaringen durft te uiten, is bewonderenswaardig. En de wijze waarop deze tegenslagen, denk aan relatiebreuk, afscheid, frustratie en/of verdriet niet alleen tekstueel worden overgedragen maar evenzeer vertaald werden naar pakkende, illustrerende muziek door de rasmuzikanten, zorgt voor een resultaat waar we zonder aarzelen de woorden briljant en magistraal gaan gebruiken”.
Luc Meert, Rootstime 0ct 2016

“ ..Tineke Schoemaker, die op ontwapende wijze iedereen moeiteloos weet in te pakken door haar presence op het podium. Een blues-diva waar ieder land zou op jaloers kunnen zijn en niet op zijn minst de ‘States’. Het spelen met deze Barrelhouse verloopt als een perfect geoliede machine..” Rootsville, september ’16

“.. het ablsolute hoogtepunt was het optreden van de nestors van de “nederblues” Barrelhouse. Deze band rond zangeres Tineke Schoemakers gaf een wervelende bluesset.” Bluesmagazine.nl, recensie BluesRock Tegelen 3 september ‘ 16

“ Zeldzame klasse van absoluut de beste bluesband van de Benelux.” Marc Vos. Rootstime.be, januari ‘ 15

“..:wat souplesse betreft kan de groep méér dan ooit, waaruit je alleen maar kunt afleiden dat Barrelhouse muzikaal een topperiode beleeft.” Peter Bruyn, Lflmagazine.nl recensie cd presentatie Patronaat 10 september ‘16

www.barrelhouse.nl