zaterdag 2 december 2017 | 16:00 – 00:00 u

Op zaterdag 2 december vormt Flint wederom het decor voor het indoor blues festival ‘Flirting with the Blues’. Tijdens deze 3e editie kan men genieten van optredens van SaRon Crenshaw, Junior Mack, Joey Delgado, David Gogo, Danny Bryant, Wille and the Bandits, Kyla Brox, AJ Plug (ft. Guy Smeets) en More Than Blues.

4G-Session

Na de succesvolle edities in 2015 en 2016 staat er wederom een aansprekende line-up voor de liefhebbers van de blues in al zijn facetten. In de AFAS-zaal en de foyer van Flint treden maar liefst zes [inter]nationale bands op. Highlight dit jaar is o.a. een 2 uur durende 4G-session, waarbij de 4 lead gitaristen SaRon Crenshaw, Junior Mack, Joey Delgado en David Gogo een bijzonder optreden verzorgen. Elke lead gitarist verzorgt tijdens deze show een solo optreden. Ter afsluiting geven zij gezamenlijk een enerverende toegift van maar liefst 40 minuten. Uniek, aangezien de heren nog nooit samen gespeeld hebben. Blind B & The Visionairs begeleiden de 4G-session.

Wille & the Bandits

Daarnaast zijn er nog 3 optredens in de AFAS-zaal. De powerbluesband ‘More Than Blues’. Een band die niet in een hokje geduwd kan worden: blues en bluesballads met veel kracht. Het Britse trio ‘Wille & the Bandits’, door BBC Radio 1 tot ‘must see’ gebombardeerd, laat zich eveneens niet in een hokje plaatsen. Roots, blues, reggae, folk, wereldmuziek, maar ook classic rock en zelfs hier en daar toefjes metal. Danny Bryant [UK] sluit de avond af. De 35-jarige Danny werd in Classic Rock’s The Blues Magazine de ‘National Blues Treasure’ van het Verenigd Koninkrijk genoemd. Hij wordt genoemd als een van de beste van deze generatie blues artiesten. Onder anderen Joe Bonamassa en Walter Trout zijn laaiend enthousiast!

AJ Plug & Kyla Brox

De muzikale ‘rust’ momentjes van deze avond vinden in de Foyer plaats. Tijdens de ombouwmomenten in de AFAS-zaal verzorgen AJ Plug (ft. Guy Smeets) en Kyla Brox [UK] elk 2 keer een half uur een akoestische set. Met haar rauwe, krachtige en altijd met blues doordrenkte vocalen, brengt AJ Plug mooie bluesballads en lekkere bluesrock ten gehore. Kyla Brox is een sexy, sassy, authentieke souldiva met een prachtige krachtige en emotieve stem. Oprechte blues recht uit het hart.

Meer dan muziek

‘Flirting with de Blues’ is meer dan alleen een bluesfestival. Flint wordt omgetoverd in een gezellig marktplein, waar verschillende stands zullen staan met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, t-shirts, etc.

Deze avond is TREK theaterkeuken & café geopend. TREK staat deze dag helemaal in het teken van het festival en is geopend van 16.30 tot 21.30 uur.
Tijdens ‘Flirting with the Blues’ is er een aangepaste menukaart.

LET OP! Het is niet mogelijk om vooraf een plek in het restaurant te reserveren.

Van 16.00 tot 23.00 zijn er tevens snacks verkrijgbaar in de foyer en op ons terras. Zo kan er bijvoorbeeld verse friet gehaald worden bij de Piepermobiel, zorgt Patrick’s Catering voor overheerlijke Surinaamse hapjes en worden er Burgers en Pulled Pork gemaakt op onze smoker.

 

Zaterdag 2 december 2017 | 16:00 – 00:00 uur.

Flint theater, evenementen, congressen

Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
033 4229 229 (kassa)


After Jam

Na het indoor blues festival ‘Flirting with the Blues’ is er nog een after jam.

 

Deze vindt plaats van 00:30 – 02:00 in ’t Nonnetje (Groenmarkt 3-5, Amersfoort). De entree is gratis.